• English
  • Deutsch
  • Svenska

ESLA Vuoden Yrittäjä 2023

Seinäjoen Yrittäjien Vuoden yritys 2023; E. S. Lahtinen Oy täyttää 95 vuotta

Alive and Kicking, Uutta potkua jo vuodesta 1928. E. S. Lahtinen Oy on neljännen polven perheyritys, joka tunnetaan paremmin tuotemerkillä ESLA. Yritys täyttää lokakuun viimeisenä päivänä 95 vuotta. Seinäjoen Yrittäjät on valinnut Vuoden Yritys 2023 -palkinnon saajaksi E. S. Lahtinen Oy:n. Yritys on aiemmin palkittu maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 1990.

Perheyritystä kuuden vuoden ajan luotsannut Mika Lahtinen on jo neljännen polven yrittäjä. Perheyrityksen perusti alunperin Mikan isoisän isä Erkki Samuli Lahtinen. Vuoden seinäjokelaisen yrityksen palkinto tuli nykyiselle toimitusjohtajalle kuin puun takaa.

”Valinta tuli aivan yllättäen. Seinäjoella on kovia yrityksiä, joten ei meitä huonosta joukosta valittu. Arvostamme yrittäjäpalkintoa todella paljon. Hienoa, että se saatiin juuri 95-vuotisjuhlien alla.” Iloitsi Mika Lahtinen kuultuaan valinnasta.

Seinäjoen Yrittäjien Vuoden Yritys -palkinnon perusteluissa todetaan E. S. Lahtisen toimivan kansainvälisillä markkinoilla ja pysyneen mukana muutoksessa, ottaen esimerkillisellä tavalla haltuunsa myös some-markkinoinnin.

Paikallista tuotantoa, sisua ja sitoutumista suomalaiseen yrittäjyyteen

Kotimainen ammattitaito ja design on kulkenut liiketoiminnan ytimessä liki sata vuotta, ja nyt ESLA haluaa juhlavuoden kunniaksi tarjota harvinaisen tuotesarjan, jossa yhdistyy suomalaisuus, sisu, arktiset värit ja NATO. Ne kertovat tarinaa ESLAn pitkästä historiasta ja sitoutumisesta suomalaiseen yrittäjyyteen.

Tällä hetkellä työn alla on sähköavusteinen potkupyörä.

”Juhlistamme 95-vuotissyntymäpäivää NATO -tyylillä. Julkistamme Vuoden Yritys valintaa ja yrityksen syntymäpäivää esittelemällä Esla T7 maastokuvioidun Arctic Camo ja Harmaja potkukelkat. Väritykset ovat saanut inspiraationsa Suomen NATO-jäsenyydestä, sekä pohjoisen arktisesta kelosta.” kertoo Lahtinen

Kotimaista designia, globaalia menestystä

Mika Lahtinen haluaa painottaa myös paikallisen tuotannon merkitystä.

”Haluamme jatkossakin pitää tuotantomme Seinäjoella, ja valmistaa tuotteet suomalaisista raaka-aineista, kotimaisella ammattitaidolla.”

 ESLA-tuotteilla on vahva jalansija kotimaassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Tavoitteena on tulevaisuudessa vahvistaa entisestään asemaa Pohjois-Amerikan markkinoilla jossa hintataso on eri luokkaa kuin paikallisesti.

”Niin se pitää ollakin, sillä tavaraa viedään konttikaupalla ja se on kallista. Meillä on tällä hetkellä erinomainen jälleenmyyjäverkosto vientimaissa”, Lahtinen kertoo.

Lisätietoja;
Toimitusjohtaja
Mika Lahtinen
mika.lahtinen@esla.fi
050 5020 375

Tiesitkö tämän E. S. Lahtisesta?

Alive and Kicking, Uutta potkua jo vuodesta 1928. E. S. Lahtinen Oy on neljännen polven perheyritys, joka tunnetaan paremmin tuotemerkillä ESLA.

Klassikkotuotteemme on potkukelkka, joka on ollut tuotannossa lähes sellaisenaan vuodesta 1933. Potkukelkkojen lisäksi ESLA valmistaa aikuisten potkupyöriä ja potkulautoja. ESLA tuotteet ovat kotimaisia Avainlipputuotteita. 38 henkilöä työllistävä yrityksemme tekee myös alihankinta- ja sopimusvalmistusta, jonka osuus liikevaihdosta on normaalivuotena noin puolet. Tarjoamme asiakkaille liikkumisen vapautta ympäri vuoden, ikään tai kuntotasoon katsomatta. Tarkoituksemme on pitää perheet liikkumassa.

ESLAN tuotantotilat sijaitsevat Seinäjoen Kourassa, jossa suunnittelemme ja valmistamme tuotteet vastuullisesti. ESLA-tuotteet ovat ekologisia ja turvallisia välineitä ulkoliikuntaan. Käytämme tuotannossa paikallisia alihankkijoita ja hyödynnämme kotimaisia raaka-aineita.

Kuvassa: Mika Lahtinen E. S. Lahtinen Oy, Kaisa Heittola Vuoden yksinyrittäjä ja Ari Peltola Seinäjoen kaupungin yrittäjäystävällisin työntekijä

Lisää valinnasta Seinäjoen Yrittäjien julkaisusta TÄSTÄ

#aliveandkicking #uuttapotkua #intoseinäjoki #seinäjoenyrittäjät #yrittäjyys