• English
 • Deutsch
 • Svenska

ESLA Sopimusvalmistus

Sopimusvalmistus – Joustavat metalliosien sopimusvalmistuspalvelut

Joustavat metalliosien sopimusvalmistuspalvelut ESLAlta – Sopimusvalmistus

Metalliosien sopimusvalmistus muodostaa yhtä suuren osan Eslan liiketoiminnasta kuin omat ESLA-liikuntavälineet. Meillä on pitkä kokemus sarjavalmistuksesta ja vakiintuneet suhteet asiakkaisiin. Rehti pohjalainen joustava toiminta takaa pitkäjänteisen asiakassuhteen kehittymisen. Valmistamme tällä hetkellä 700 erilaista osaa teräksestä ja alumiinista 125 muulle yritykselle.  Tuotantotiloja on 4400 m2 ja varastotilaa 2100 m2.

Olemme tehneet sopimusvalmistusta jo vuodesta 1928 alkaen. Meillä on pitkän kokemuksen myötä syntynyt laaja yhteistyöverkosto, jonka avulla pystymme tarjoamaan asiakkaalle valmiin toimituksen.
Sopimusvalmistuksessa keskitymme ohutlevyosien valmistukseen puristimilla ja niiden hitsaukseen hitsausrobottiasemalla. Teräsosien valmistus on pääosin keskittynyt automaattisyöttölaitteella nauhasta tai latasta valmistettaviin osiin.
Vuodesta 1991 lähtien olemme jatkojalostaneet alumiiniprofiileja sahaamalla sekä lävistämällä epäkeskopuristimia eli prässejä käyttäen. Alumiinin jatkojalostus on meidän ydintoimintaamme ja muodostaa suurimman osan Eslan sopimusvalmistuksesta.

EPÄKESKOPURISTUS

E.S Lahtinen Oy on epäkeskopuristintöiden erikoisosaaja ja meillä on kokemusta kyseisestä menetelmästä yli 90 vuoden ajalta. Teräs- ja alumiiniosien valmistukseen omistamme erikoiskoneita ja työkaluja, joiden avulla olemme erittäin kilpailukykyisiä.

Usein puhutaan puristimien kanssa meistotekniikasta. Käytännössä tämä tarkoittaa metallien muovausta tai leikkausta epäkeskopuristintyökaluja hyödyntäen. Meistotekniikan menetelmillä on sarjatuotannon luonne eli ne ovat parhaimmillaan suurien kappalemäärien valmistuksessa.

 

Lue lisää
 
 

SAHAUSPALVELUT

Alumiinipaloja valmistamme pääsääntöisesti meistämisen lisäksi pyörösahaamalla. Pyörösahaus on tarkka sahausmenetelmä ja sahausjälki on erinomainen. Usein sahauksen jälkeen jäysteenpoisto ei ole edes tarpeen. Pienet kappaleet sahataan automaattisahoilla ja pidemmät mitat manuaalitoimisella sahalla CNC-mittavasteen avulla.

Lue lisää
 

HITSAUS JA KOKOONPANO

E.S Lahtiselta löytyy pitkä kokemus teräsosien robotti- ja käsihitsauksesta sekä niiden kokoonpanosta. Pystymme tarjoamaan hitsatuille rakenteille ja yksittäisille osille valmiin kokonaisuuden sisältäen materiaalien hankinnan, pintakäsittelyt ja kokoonpanon.
Hitsausjigien valmistuksen ja huollon toteutamme itse.

 
 

RUMMUTUS JA JÄYSTEENPOISTO

Tarjoamme alumiinipaloille rummutusta ja
pesua jäysteenpoistoa varten. Rummutus ja
pesulinjastomme avulla voimme taata
palojen olevan puhtaita sekä vapaita
sahauspurseista.

Teräsosille suoritamme myös rummutusta
ilman pesua.

 

TYÖKALUVALMISTUS

Yhtenä tärkeimmistä kilpailukyvyistämme voidaan pitää omaa puristintyökalusuunnittelua, valmistusta ja huoltoa.

Tämän ansiosta pystymme edullisesti itse valmistamaan asiakkaan tarpeisiin vaatimia työkaluja ja reagoimaan nopeasti työkalujen muutostarpeisiin tai huoltoon. Huollamme ja säilytämme asiakkaan ostamia työkaluja.

Omistamme myös laajan valikoiman valmiita työkaluja, joita voidaan hyödyntää, mikäli se on mahdollista. Oman huollon ansiosta työkalut pysyvät moitteettomassa kunnossa ja niiden tuottama laatu pysyy tasaisena.

 
 

Kattava yhteistyöverkosto

Pitkän kokemuksen myötä meille on syntynyt kattava yhteistyöverkosto, jonka avulla voimme tarjota asiakkaalle valmiin toimituksen. Pystymme toteuttamaan materiaalihankinnat ja pintakäsittelyt laajasta toimittajaverkostostamme.

Esimerkkejä mahdollisista pintakäsittyistä:

 • Pulverimaalaus
 • Sähkö- ja kuumasinkitys
 • Kromaus
 • Tinaus

Olemme myös mukana La Alucenter-alumiinin osaamisverkostossa, jossa alan huippuosaajat tuottavat alumiiniosia teollisuuden tarpeisiin. La Alucenter on Suomen johtava täyden palvelun alumiiniverkosto.

Pystymme verkoston avulla tarjoamaan alumiiniprofiileiden kattavat jatkojalostuspalvelut ja verkosto mahdollistaa esimerkiksi alumiinin pintakäsittelyn sekä lastuavan koneistuksen. http://www.laalucenter.fi/

 

Varastointipalvelut

Tarvittaessa voimme tarjota valmistettaville tuotteille varastointia. Tuotteet voidaan pakata haluttuun toimituseriin, jonka jälkeen ne ovat meidän varastosta kotiinkutsuttavissa.

 

 

 
 

YHTEYS­TIEDOT

Timo Kantola
Tuotantopäällikkö
Puh. (06) 429 9423
timo.kantola@esla.fi

Matias Rannila
Tuotannonsuunnitteluinsinööri
Puh. (050) 373 2180
matias.rannila@esla.fi

   

  KUVAGALLERIA

  KONEKANTA

  • Epäkeskopuristimia 150kN – 1000 kN, 10 kpl
  • Automaattiset pyörösahat, 3 kpl
  • Automaattinen porakierresahauslinja
  • Manuaalinen pyörösaha CNC-mittavasteella
  • Automaattinen puristinlinja 400 kN nauhoille max. 4*300
  • Automaattinen puristinlinja 500 kN lattamaisille profiileille
  • Automaattisia rei’ityslinjoja 600kN-1000kN, 3 kpl (max. 8m pitkät profiilit)
  • Automaattinen meistosahauslinja (alumiinipalojen katkaisu ja rei’itys) 2 kpl
  • Päätyjyrsinkone, päänharjauskone ym. alumiiniprofiileille
  • Automaattinen vannesaha
  • Putkentaivutuskone
  • Kierteytyskone M3-M10 ja kierteytyskone M4-M16
  • Automaattinen täryhionta/pesu/kuivauslinja Rösler alumiinipaloille (suljettu vedenkierto) jäysteenpoistorumpuja 2 kpl
  • Robottihitsausasema säteispöydällä max.kappale 100kg, L=1000 ja grillipöydällä max.kappale 150kg, L=2500
  • Automaattinen jauhemaalauslinja, jossa konversiokäsittely ja robottimaalaus